Program i prezentacije

PROGRAM I PREZENTACIJE

9:00 – 10:00  PRIJEM SUDIONIKA

10:00-11:30

 • Kako sastaviti i voditi pobjedničku momčad...
  Pitanje "digitalni tisak DA ili NE“ je postalo "digitalni tisak ŠTO I KAD". Donedavno smo gledali kako poslovati pozitivno, poslovi su bili raspoređeni i bilo je bitno sastaviti strojni park koji će donijeti najveći profit. Danas je količina posla toliko pala da više nije cilj poslovati uz najveći profit. Cilj je pobijediti sve druge u svakom poslu koji se na tržištu pojavi. Danas sve to sliči na NFL (profesionalna liga američkog nogometa), gdje se treneri s ograničenim sredstvima bore za svaku jardu terena. I kako sada sastaviti momčad (strojni park) koji će nam donijeti prevagu pred ostalima? Kako rasporediti ograničena novčana sredstva? Koji osnovni stroj odabrati ? Što nam danas može donijeti investicija u konvencionalni ofset, a što investicija u neki od digitalaca? Ako izuzmemo ambalažu, koliko će još dugo konvencionalni ofset biti u mogućnosti servisirati zahtjeve tržišta? Digitalni tisak je sigurno odabir za budućnost, ali treba znati odabrati...
  Hrvoje Kokot, Grafo servis d.o.o., Hrvatska
 • Xerox: potrebe korisnika naš su prioritet!
  Kakvi su trendovi u digitalnom tisku na svjetskom tržištu? Što je važno korisnicima i kako Xerox odgovara na njihove potrebe? Kakve se mogućnosti otvaraju za digitalni tisak? Kako Xerox olakšava poslovanje u izazovnim uvjetima? Saznajte više o Xerox portfoliu uređaja za digitalni tisak, novitetima za 2013. i korisničkoj podršci. Bez obzira počinjete li tek posao s digitalnim tiskom, širite posao ili pak uvodite novu ponudu – Xerox ima tehnologiju za vas!
  Branka Falatko, Xerox Ltd., Predstavništvo u Hrvatskoj
 • Rješenje za unaprjeđenje poslovanja
  S ciljem stvaranja novih poslovnih prilika, Konica Minolta je pokrenula web stranicu Digital1234.biz koja prije svega stavlja fokus na potrebe vlasnika digitalnih produkcijskih uređaja s ciljem povećanja ispisnog volumena. Korisnik stranice je u četiri koraka vođen  kako da identificira priliku te je implementira u svoj poslovni proces. Saznajte kako sačuvati novac - povećati profit - dodati novu uslugu - povećati produktivnost!
  Nataša Martić, Konica Minolta Hrvatska - poslovna rješenja d.o.o., Hrvatska

11:30-12:00 COFFEE BREAK

12:00-13:00

 • Standardi i digitalni tisak
  Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju na grafičku se proizvodnju postavljaju novi zahtjevi za kvalitetom tiska i izrade proizvoda i to u svim segmentima proizvodnje. Dokaz kvalitete tehničke izvedbe predstavlja zadovoljavanje uvjeta tiska i izrade proizvoda po definiranim ISO i HRN standardima. S obzirom na sve veći razvoj tehnologije digitalnog tiska, danas je moguće proizvod napraviti vrlo kvalitetno, međutim, kako su tehnike digitalnog tiska izrazito različite po svojim tehnološkim izvedbama (elektrofotografija, digitalni ofsetni tisak, ink jet, itd.), kao i po različitim programskim mogućnostima, zadovoljavanje standarda postaje vrlo zahtjevno. Saznajte u kojoj je mjeri moguće zadovoljiti kvalitetu tiska po novim standardima te koja su realna očekivanja od kvalitete digitalnog tiska.
  Igor Zjakić, Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu
 • HP Indigo - trendovi
  PPS kao regionalni HP Indigo distributer predstavlja novosti vezane uz B2 digitalne strojeve čiji se početak komercijalne prodaje očekuje polovinom ove, odnosno početkom sljedeće godine: generacija 4 HP Indigo strojeva model 10000 (B2 stroj iz arka), stroj za tisak fleksibilne ambalaže HPI 20000 (širina role 74cm) te stroj specijaliziran za tisak kartonaže i materijala do 600 mikrona, s jedinicom za lakiranje HPI 30000. PPS također prezentira uzorke tiska sa strojeva koji su dobili dodatne opcije: tisak s invisible red bojom, EPM mode - tisak CMYK poslova bez tiska crne boje, s naglaskom na mogućnosti tiska: Pantone i Spot boja, Light cijan, Light magenta, Light black i Super Opaque White boje, a predstavlja internacionalne i regionalne brendove koji tiskaju svoje proizvode HP Indigo tehnologijom.
  Kao regionalni distributer tvrtke Scodix donosi još zanimljivosti i primjera kako Scodix tehnologijom povećati atraktivnost proizvoda.
  Goran Pažin, Professional Printing Solutions Adria d.o.o., Hrvatska

13:00 – 14:15 RUČAK

14:15-15:15

 • Xeikon - potpuno rješenje za tisak ambalaže i etiketa
  Teško je zamisliti modernu tiskaru bez digitalnog tiskarskog stroja. U ambalaži, kao i kod etiketa, ta se tehnologija počela uvoditi tek u zadnje vrijeme, kako bi se i na tom području promptno odgovorilo na ubrzane zahtjeve tržišta, te kako bi se omogućio tisak malih i srednje velikih naklada, što je moguće profitabilno postići samo u digitalnoj tehnologiji. XEIKON digitalni tiskarski strojevi prije svega nude potpuno besprijekorni tisak, što u ambalaži i kod etiketa ima veliki značaj. Na taj se način XEIKON tehnologija tiska proširila i na vrlo osjetljiva tržišta koja trebaju ekološki besprijekorne tonere i gdje prehrambeni proizvodi imaju izuzetno kratke rokove trajanja. XEIKON toneri ispunjavaju sve zdravstvene i sigurnosne standarde jer se ni jednom procesu njihove proizvodnje ne koriste solventi. S druge strane, digitalni tisak omogućuje izradu atraktivno pripremljenih i učinkovitih rješenja, koje će uvijek pronaći nove ideje za pridobivanje novih poslova.
  Andrej Štrus, Xeikon Austria GmbH, Xeikon Eastern Europe
 • Digitalni tisak je više od opreme!
  Digitalni tisak više nije budućnost, nego sadašnjost! Na hrvatskom je tržištu digitalni tisak prisutan već dvadesetak godina, a zajednica njegovih zadovoljnih korisnika iz dana u dan raste. Zbog navike na konvencionalni tisak svi krajnji korisnici očekuju vizualne rezultate identične tim tehnikama tiska, čime su one postale standard koji je potrebno zadovoljiti. Postavljaju se brojna pitanja: Koliko strojeva za digitalni tisak postiže visoku razinu kvalitete tiska poput konvencionalnog tiska? Koliko je potencijalnih kupaca opreme za digitalni tisak svjesno načina na koji ta oprema uistinu djeluje, koje su njezine mogućnosti i prednosti te koje je korake potrebno poduzeti da ona ispravno funkcionira? Može li priprema za digitalni tisak biti jednaka onoj za ofsetni tisk? Sastoji li se implementacija digitalnog tiska u tome da korisnik kupi opremu, pošalje datoteku i čeka da izađe konačan proizvod koji je potrebno samo fakturirati? Odgovore na ta pitanja posjeduje zagrebačka tvrtka Grafik.net koja svojim kupcima nudi potpuno i sveobuhvatno rješenje – opremu, održavanje i savjetodavnu uslugu.
  Dean Tolp, Grafik.net d.o.o., Hrvatska

15:15 -16:30  Tehnološki forum Meet the Buyers
Fokalna točka ovogodišnjeg foruma Meet the Buyers ponovno su bila inovativna rješenja iz područja digitalnog tiska o kojima ste mogli razgovarati izravno s najvećim autoritetima na tom području bez pritiska svojstvenog velikim sajmovima. Bila je to prilika svima da od prisutnih stručnjaka dobiju odgovore na svoja pitanja, bez obzira tiču li se ona tehničke specifikacije strojeva, opravdanosti ulaganja ili najboljih praksi koje su stekli svojim dugogodišnjim iskustvom.Mi Vam pružamo priliku, na Vama je da je iskoristite!