Želimir Feitl novi predsjednik Udruženja za plastiku i gumu HGK

Na izbornoj sjednici Udruženja za plastiku i gumu Hrvatske gospodarske komore za novog predsjednika Udruženja izabran je Želimir Feitl, glavni direktor tvrtke Kaplast d.d. iz Vojnića. Za dopredsjednike je izabrana Vidonija Miletić Plukavec, predsjednica Uprave Dioki d.d. iz Zagreba i dosadašnja predsjednica Udruženja, te Hrvoje Mršić iz Elektrokontakta d.d., Zagreb.
"U sljedećem četverogodišnjem mandatu nastojat ću nastaviti uspješno voditi Udruženje, što učinkovitije i ekspeditivnije u zastupanju naših interesa“, istaknuo je Želimir Feitl.
Očekuje se da će proizvodnja polimera u Hrvatskoj ove godine biti na razini prethodne, odnosno na nešto malo nižoj, istaknula je Gordana Pehnec Pavlović, poslovna tajnica Udruženja za plastiku i gumu HGK govoreći o stanju u industriji polimera RH te aktivnostima Udruženja u protekle četiri godine.
Godine 2010. bilo je 640 tvrtki u proizvodnji plastike i gume, od čega 81 u proizvodnji gume te 559 u preradi plastike s ukupno 8300 zaposlenih, a ostvaren je prihod od 6,5 milijardi kuna. Ukupan je prihod veći od, primjerice, prihoda farmaceutske industrije, a to govori o perspektivnosti proizvodnje plastike i gume u RH, kazala je Pehnec Pavlović dodavši kako je prema strukturi na prvom mjestu proizvodnja ambalaže s 37,5 posto, zatim cijevi, profili i spojna oprema s 35,9 posto, 18,9 posto su ostali plastični proizvodi te 7,7 posto proizvodi za graditeljstvo. Pehnec Pavlović je predstavila i plan rada za 2012. godinu napomenuvši kako će se usmjeriti na EU zakon o otpadu, edukaciju proizvođača ambalaže, upoznavanje s austrijskim iskustvima klastera u toj grani proizvodnje, nastupe na međunarodnim sajmovima i konferencijama te suradnju sa znanstvenim institucijama.
 
Datum objave: 24.1.2012., 8:10