Haljina "Tonka"

Haljinu od višeslojne kartonske ambalaže, u koju PIK RIJEKA d.d. pakira svoj proizvod Tonka mlijeko dizajnirala je Silvija Banovec, iz salona mode Banovec iz Zagreba.

O proizvodu
Nekada davno vrijedne grobničke mlikarice svakodnevno su ustajale prije zore kako bi upalile ognjište i obavile kućanske poslove. Dok je rano sunce budilo uspavano nebo, mlikarice su na leđa uprtile plašćenicu s otežalim posudama i spuštale se u Rijeku. Pod svjetlom lanterne nudile su mjerice zdravog mlijeka. I danas ih se rado sjećaju, a u spomen jednoj od njih, nadjenuto je mliječnim proizvodima PIK – a Rijeka, ime Tonka. PIK-ovo mlijeko, kao i nekad, stiže s netaknutih pašnjaka Gorskog kotara, Istre i Like, a njegovu kvalitetu, svježinu i puni okus s pažnjom njeguju.

O dizajnerici
Salon Mode Banovec je obiteljski obrt s 35 godina dugom tradicijom. Tijekom godina svoga rada dizajnerica Silvija Banovec i suradnici uspjeli su zaokružiti kompletan proizvodni proces od dizajniranja modela, projektiranja i izrade krojeva, proizvodnje svih vrsta odjevnih predmeta, te izrade unikatne odjeće. Sudjelovali su na brojnim revijama i natjecanjima za što su i više puta nagrađivani. Zapažena je i njihova suradnja na raznim projektima poput hrvatskih natjecatelja na Eurosongu, filmovima, glazbenim i TV spotovima, kazališnim predstavama, velikim koncertima i sličnim događajima.
Kroz svoj rad brinuli su za stiling velikog broja umjetnika i uspješnih žena iz svijeta glazbe, biznisa i javnog života. Nije izostala niti suradnja sa inozemnim dizajnerima za koje je izrađeno nekoliko kolekcija, te su za taj rad, izradu krojeva i projektiranje pohvaljeni u engleskom Vogue-u.