Haljina "Maraska"

Haljinu od višeslojne kartonske i fleksibilne ambalaže, u koju Maraska d.d. iz Zadra pakira svoje proizvode dizajnirala je Andrijana Subotić Pjajčik, modni atelje Etna Maar iz Zagreba.

O proizvodu
Maraska d.d. moderna je kompanija duge i bogate tradicije i jedna od lidera u proizvodnji i prodaji alkoholnih i bezalkoholnih pića u Hrvatskoj. Zapošljava 160 djelatnika.
Zadnje četiri godine Maraska d.d. ostvaruje dvoznamenkaste stope rasta što je rezultat kontinuiranog ulaganja u tehnologiju i nove proizvode, naročito na bazi autohtone zadarske višnje maraske.
Amarena je najpoznatiji Maraskin bezalkoholni brend. Na tržištu uz Amarena sirup, poznati sirup od višnje maraske, nalaze se i prvi hrvatski premium sirup Amarena premium, zatim nektari Amarene u tetrapak i staklenom pakiranju te Amarena napitak u doypack ambalaži.. Amarena je također nositelj oznake IZVORNO HRVATSKO.

O dizajnerici
Zahvaljujući iznimnom talentu i želji za materijaliziranjem originalnih ideja, Andrijana Subotić Pjajčik već tijekom studija na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, dobiva mnogobrojne pozive na revije u zemlji i inozemstvu. Tako su je kao mladu dizajnericu upoznali i ljubitelji mode u zapadnoj Europi, Australiji te na Novom Zelandu. Zapažen rad donosi joj i stipendije British Councila za usavršavanja u Italiji i Velikoj Britaniji. Svoj rad idućih godina publici predstavlja na samostalnim te revijama organiziranima u sklopu velikih modnih događaja.
Krajem 2004. godine Andrijana Subotić Pjajčik osniva modni studio Etna. Istodobno svojim kreacijama prišiva etiketu „Etna Maar". Simbolično je to ime koje pršti energijom Etne, čudesnoga vulkana na Siciliji, i Dore Maar, samouvjerene i ekscentrične fotografkinje iz doba nadrealizma. Ta energija utkana je u svaki predmet s potpisom Andrijane Subotić Pjajčik.