PET boca s efektom kristala


Bugarska tvrtka Devin JSC, proizvođač istoimene mineralne vode, izabrala je talijansku tvrtku P.E.T. Engineering da dizajnira i razvije PET ambalažu za njihov novi brend, vodu Devin - Crystal Line, namijenjenu za HoReCa segment. Cilj je bio postići premium kristalni izgled PET boce (330 ml) uz što niže troškove.

Sofisticiranim dizajnom i postignutim efektom stakla odnosno kristala, boca vrlo uspješno kombinira sve prednosti PET-a uz postignutu eleganciju i profinjenost koji joj daju karakter premium vode.
Dizajnerski tim P.E.T. Engineeringa aluziju na kristal uspješno je pretočio u trodimenzionalni prostor te osmislio dizajn koji isti efekt na boci postiže od vrha do dna.
Presudno za postizanje efekta kristalnog stakla bilo je korištenje posebne smole, Novapetova Glasstar polimera, koji oponaša transparentnost stakla i efekt loma te omogućuje da boca sjaji poput kristala.
Plava i srebrna naljepnica te zatvarač u odgovarajućoj boji dovršavaju i dopunjuju cjelokupni dizajn boce.
"Uključujući izradu prototipova i laboratorijske testove, boca je razvijana četiri mjeseca. Novapetov materijal testirali smo u našem laboratoriju kako bismo bili sigurni da su zadovoljeni svi tehnički uvjeti koje je postavio kupac“, rekla je Elisa Zanellato, menadžerica za marketing i komunikacije u P.E.T. Engineeringu.
Datum objave: 20.8.2014., 13:03