Izložba hrvatskog dizajna 13/14 u MUO-u


Osma po redu Izložba hrvatskog dizajna u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD) otvara se u četvrtak, 4. rujna u 20 sati u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt.

Na izložbi će biti prikazana recentna dizajnerska produkcija iz područja dizajna vizualnih komunikacija, dizajna u digitalnim medijima i dizajna interakcija, produkt dizajna, modnog dizajna i dizajna koncepta. Ove će godine biti predstavljeno rekordnih 326 radova (274 profesionalna i 52 studentska rada) koji se predstavljaju u šest kategorija.

Na dan otvorenja međunarodni ocjenjivački sud proglasit će i nagraditi najbolje radove u svakoj od kategorija, uključujući i Icograda Excellence Award te Veliku nagradu HDD-a. Ocjenjivački sud ove godine čine članovi selekcijske komisije Vanja Cuculić, Branka Donassy, Tin Kadoić, Igor Kuduz i Tihana Taraba, kojima se pridružuju Jan Boelen, belgijski kustos i kritičar suvremene umjetnosti i dizajna, te Armin Vit, grafički dizajner i publicist iz SADS-a, suosnivač grafičkog dizajnerskog studija/izdavačke kuće UnderConsideration. Upravni odbor HDD-a tom će prilikom dodijeliti Nagradu za životno djelo Bogdanu Budimirovu za izniman doprinos hrvatskom dizajnu.

Uz izložbu je tiskana i nova reprezentativna publikacija Pregled hrvatskog dizajna 1314 s više od 450 stranica reproduciranih radova, tekstova i priloga. Uz kataloški dio, publikacija sadrži i opsežne tekstove o suvremenoj hrvatskoj dizajnerskoj produkciji, intervjue s Arminom Vitom i Janom Boelenom, osvrte članova Selekcijske komisije, prilog o Bogdanu Budimirovu te ekstenzivan pregled djelovanja HDD-a u protekle dvije godine.
Datum objave: 1.9.2014., 11:46