Ne propustite Intergrafiku i Modernpak 2015

Intergrafika, 23. međunarodni sajam grafičke industrije i papira, te Modernpak, 28. međunarodni sajam ambalaže i pakiranja održat će se na Zagrebačkom velesajmu od 27. do 30. svibnja 2015. godine, najavili su to na danas održanoj konferenciji za medije Marina Pavković, direktorica Zagrebačkog velesajma, Slavica Lakić, koordinatorica sajmova i Bojan Markov, voditelj projekata.

Na jednom mjestu okupit će se svi značajni svjetski i domaći proizvođači opreme, gotovih proizvoda i pomoćnih materijala iz područja grafičke industrije, industrije papira, ambalaže i pakiranja, poput Canona, Epsona, Agfe, Xeikona i mnogih drugih. Organizatori najavljuju 97 izlagača iz 18 zemalja.
„Intergrafika i Modernpak stari su sajmovi koji još uvijek prikazuju novitete, a ulaskom Hrvatske u EU dobili su dodatnu dimenziju“, istaknula je gospođa Lakić.
Organizatori sajmova navode kako su američka istraživanja pokazala da današnji kupac više nije toliko lojalan jednom brendu te da su promjene brže i češće. Stalno traže nešto novo od proizvoda koji kupuju, uključujući funkcionalnost ambalaže, ekološke materijale i grafički dizajn, a upravo u tom smjeru, u znaku razvoja trendova i prezentacija tehnoloških i suvremenih rješenja održavaju se i ovogodišnji sajmovi Intergrafika i Modernpak.
Pod geslom „I Love Print“ ponovo će se održati i Dani karijera u grafičkoj i ambalažnoj industriji. Sajamska događanja prati i stručni program, a bit će predstavljeni i radovi i projekti mladih autora iz područja grafičkog i industrijskog dizajna u suradnji s Grafičkim fakultetom i Grafičkom školom iz Zagreba.
Datum objave: 25.5.2015., 14:43