Hartmannovo Izvješće o održivosti

Tvrtka Hartmann Hrvatska d.o.o. objavila je Izvješće o održivosti za 2011. godinu nastavljajući time otvoreno i javno izvještavanje o "održivim" aktivnostima u toj tvrtki.
Iz Izvješća je vidljivo da je i tijekom prošle godine tvrtka bila angažirana na unaprjeđenju procesa kojima se smanjuje štetan utjecaj poslovne djelatnosti na ljude i okoliš.
Zahvaljujući kontinuiranom ekološkom osvještavanju zaposlenika i tehničko-tehnološkim uvjetima u proizvodnim sustavima, tvrtka tijekom 2011. godine ničim nije onečistila zemlju, zrak i vodu. Količinski je proizvodnja povećana 2,5% u odnosu na 2010. godinu, u proizvodnju su uvedena četiri nova tipa ambalaže za jaja, ukupna potrošnja vode smanjena je 5%, a električne energije 7%. Na području ljudskih i radnih prava poštivani su svi zakonski zahtjevi, mjere i aktivnosti potrebne za njihovo ostvarenje te za sprječavanje njihova kršenja. Također je provedena Procjena dobavljača 2011., gdje su ključni dobavljači procjenjivani prema vremenu isporuke, pregledu sustava upravljanja, brizi za okoliš, društvenoj odgovornosti, zdravlju i zaštiti na radu te kvaliteti, a s ciljem utjecaja na društvenu odgovornost dobavljača i poddobavljača u lancu vrijednosti.
Nadalje, hrvatski Zavod za javno zdravstvo godišnje provodi analize svih vrsta ambalaža za jaja proizvedenih od oblikovanih papirnih vlakana, koje se ujedno podvrgavaju dodatnim analizama koje obavlja njemačko Tehničko sveučilište Darmstadt.

Datum objave: 13.8.2012., 8:23