Hartmann papirna ambalaža d.o.o. i dalje niže uspjehe

Hartmann papirna ambalaža d.o.o. bavi se proizvodnjom ambalaže od oblikovanih papirnih vlakana za potrebe prehrambene industrije, medicine i ostale industrijske proizvode.
U 2011. godini tvrtka je nastavila trend dobrog poslovanja od prethodnih godina. Proizvodnja je povećana 3,5 posto, a prodaja 2 posto, što je usprkos visokom rastu troškova energije i sirovina te poteškoća naplate na regionalnoj razini, rezultiralo dobrim poslovnim rezultatom.
U 2011. godini vrijednost investicija iznosila je 17,5 milijuna kuna. Najznačajniji investicijski projekt je preuređenje jedne proizvodne linije transportnih podložaka u komercijalne podloške, tzv. prostrane podloške, čime je obogaćen asortiman proizvoda za sva tržišta osim Velike Britanije i skandinavskih zemalja. Nastavljaju se i povoljni trendovi rasta prodaje na tržištu jugoistočne Europe, a uspješnost prodajnog tima Hartmann Hrvatske potvrđuje i proširenje prodajne odgovornosti u 2011. godini na Rumunjsku i Moldaviju. Unutar Hartmann Grupe, Hartmann Hrvatska je danas odgovorna za prodaju u ukupno 14 država.

Investicije u 2012. usmjerene su na modernizaciju i povećanje proizvodnje, ekologiju te poboljšanje radnih uvjeta. U planu je izgradnja novog prostora, unutar postojećih građevina, gdje će biti objedinjene sve linije tiska i time dodatno unaprijeđena učinkovitost proizvodnog sustava. U planu je također instaliranje dodatne linije tiska i etiketiranja kako bi se maksimalno koristili postojeći proizvodni kapaciteti.
 Uz dobre financijske rezultate, ostvaren je i visok stupanj društveno odgovornog poslovanja. Tvrtka posjeduje certifikate za kvalitetu (ISO 9001), ekologiju (ISO 14001), zdravlje i zaštitu zaposlenika (OHSAS 18001) te društvenu odgovornost (SA 8000). Jedina je tvrtka u Hrvatskoj koja posjeduje sva četiri certifikata.

Datum objave: 24.2.2012., 7:49