INPAK 2014 - održivost u prvom planu

Međunarodni sajam ambalaže, pakiranja i logistike INPAK počinje subotu, 23. kolovoza u Gornjoj Radgoni u Sloveniji.

Na ovogodišnjem, 19. po redu INPAK-u, bit će predstavljena najnovija dostignuća vezana uz ambalažu, ambalažne materijale, tehnologije izrade, označavanje, logistiku, kao i teme vezane uz gospodarenje ambalažnim otpadom.
Stručni naglasak bit će na održivoj ambalaži (bioplastika, ambalaža od recikliranih materijala,, biorazgradivi materijali, ambalaža za višekratnu uporabu...), inovativnoj ambalaži ("pametna" i aktivna ambalaža, novi ambalažni materijali, označavanje, sljedivost, nove tehnike tiska...) te na upravljanju ambalažnim otpadom.
19. po redu INPAK održava se zajedno s poljoprivrednim sajmom AGRA, a predstavit će se ukupno 1750 izlagača iz 29 zemalja.
U okviru stručnog djela programa poseban naglasak bit će stavljen na važnost, trendove i izazove u razvoju papirnate ambalaže u poljoprivredi i prehrani, pri čemu će biti cjelovito predstavljena slovenska papirna i prerađivačka industrija.   
Neposredno prije početka INPAK-a, pod pokroviteljstvom Slovenske gospodarske komore, održan je 35. Oscar za najbolju ambalažu na slovenskom tržištu. Na ovogodišnjem natječaju sudjelovalo je 10 tvrtki, a ukupno je bilo prijavljeno 15 ambalaža. Svi dobitnici bit će predstavljeni na sajmu u okviru posebne izložbe.
Sajam je otvoren do četvrtka, 28. kolovoza.
Datum objave: 18.8.2014., 11:18