Duropack Belišće prodan tvrtki DS Smith


Prema preporuci One Equity Partners (OEP), Duropack grupacija, u sklopu koje se nalazi i nekadašnje Belišće d. d., prodana je vodećem proizvođaču papira i valovitog kartona u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi – britanskoj kompaniji za proizvodnju ambalaže DS Smith, po cijeni od približno 300 milijuna eura.

Transakciju još trebaju odobriti nadležna tijela za zaštitu tržišnog natjecanja, pa se zaključenje posla očekuje u drugom kvartalu 2015. godine, službeno je potvrđeno iz OEP-a, koji je postao vlasnikom Duropacka 2009. godine.
Duropack, sa sjedištem u Beču, ima 15 glavnih proizvodnih lokacija i vodeći je proizvođač papira i valovitog kartona u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi.
Kompanija je u 2014. godini imala realizaciju od 273 milijuna eura i EBITDA od 41 milijun eura, od čega se gotovo trećina odnosi na Hrvatsku i tvrtke Belišće, Bilokalnik IPA i Unijapapir. OEP je kontinuirano podržavao Duropackov rast tržišnog udjela i pozicije u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi te je snažno usmjerio kompaniju na ambalažu.

U tvrtki Duropack Belišće d.o.o. o promjeni vlasništva očitovali su se priopćenjem za medije, u kojem između ostalog stoji: "Tijekom posljednjih tjedana mi i naši vlasnici One Equity Partners detaljno smo razmatrali daljnji strateški razvoj kompanije. Kao što se i može očekivati od financijskih ulagača, OEP je ovaj period smatrao pravim trenutkom prepustiti kompaniju u nove ruke. Uvjereni smo da će nova struktura vlasništva još više poboljšati usluge našim kupcima – kroz širi asortiman proizvoda, još više inovacija i veću geografsku pokrivenost", zaključuje se u priopćenju Uprave Duropacka Belišće d.o.o., koji ima nešto manje od 450 zaposlenika.
Datum objave: 24.3.2015., 9:39