Kaplast u sastavu DS Smith Plasticsa


Domaća tvrtka Kaplast  d.d. iz Vojnića, specijalizirana za proizvodnju visokokvalitetne plastične povratne ambalaže za hranu i piće, objavila je spajanje s belgijskom tvrtkom DS Smith Plc.

Kaplast d.d. će biti integriran u diviziju plastike, DS Smith Plastics, Injection Moulded Products, vodećeg europskog proizvođača i dobavljača višeslojne te injekcijski prešane transportne ambalaže. DS Smith, Plastics Division, je brzorastuća jedinica DS Smith Plc s godišnjim prihodima od 5 milijardi eura te proizvodnim lokacijama u više od 20 država.
Poslovanje DS Smith Plastic Division fokusirano je na tri glavna područja: fleksibilna ambalaža i zbrinjavanje, kruta ambalaža i proizvodi pjenaste strukture. To je prvi proizvodni pogon DS Smitha u Hrvatskoj.

Spajanje će doprinijeti povećanju proizvodnih kapaciteta i proširenju ponude, a  kombiniranjem obostranih iskustava unaprijedit će se inovativna transportna ambalaža.

"Akvizicija Kaplasta donosi nam vodeću poziciju na području cijele Europe te nam omogućiti rast i širenje ponude injekcijski prešanih proizvoda u regiji u kojoj smo već prisutni s injekcijski prešanom i ekstrudiranom plastikom", rekao je Hans Van Der Looij, generalni direktor DS Smith Plasticsa za Europu.

"Uzbuđeni smo zbog udruživanja snaga ove dvije dinamične organizacije", rekao je Ivan Feitl, generalni direktor Kaplasta, sada DS Smith Plastics, Hrvatska.
"I Kaplast i DS Smith poznati su i priznati po vrijednosti i kvaliteti koju donose svojim klijentima. Udruženi možemo donijeti novu energiju i unaprijediti strateški pristup prema klijentima, kapitalizirajući sinergiju i obostrano iskustvo u proizvodnji injekcijski prešane plastične ambalaže", istaknuo je Ivan Feitl.

Datum objave: 10.9.2014., 9:47