Časopis Ambalaža - broj 4, prosinac 2013.

Sažeci

Intervju

Zadržite entuzijazam!

Iz Svjetske organizacije za ambalažu

Prioritet je razvoj edukacijskih programa

Svjetska iskustva

Trendovi u sektoru fleksibilne ambalaže

Info svijet

Info regija

Info Hrvatska

Naglasak

Postali smo otvorenije i zanimljivije tržište

Ambalaža u Hrvatskoj

FEST.A CROPAK 2014

Izložba laureata

F. Skok, J. Brkić, V. Ivanov, Ž. Baller: Ove godine ostvarit ćemo rekordnu proizvodnju

U usporedbi s 2012. godinom, tvrtka Model Pakiranja d.d. završit će poslovnu 2013. s porastom proizvodnje od 35 % i s 15 zaposlenih više. Njezina je kvaliteta neosporna, a poslovna filozofija jednostavna – biti konkurent na tržištu, a pouzdan i kvalitetan partner u odnosu s klijentima.

Linija za fleksotisak

Davor Ujlaki: Investicije i rast kao odgovor na krizu

Činjenica je da je tržište plastične ambalaže jedna od rjeđih grana koje rastu bez obzira na krizu. Od 1995. do 2013. godine bilježimo stalni rast. Dok smo 2005. godine imali 50 zaposlenika, danas ih je tri puta više. Jedina godina kada smo zabilježili pad bila je 2009., i tada smo donijeli stratešku odluku orijentirati se uglavnom na inozemstvo. U Hrvatskoj radimo s najboljim tvrtkama.

Nova fleksibilnost – jedinstvene prednosti

Zahvaljujući novoj multi gob proizvodnji, Vetropack Straža može se sada još fleksibilnije prilagođavati potrebama kupaca.

Ambalaža i okoliš

Brojne aktivnosti Ekostar Paka

Novi izazovi u 2014. godini

Ekostar Pak se, kao jedan od najznačajnijih subjekata u upravljanju ambalažnim otpadom u Srbiji, ali i kao operater koji se u cilju pružanja što kvalitetnije i sveobuhvatnije usluge svojim klijentima intenzivno bavi i posebnim tokovima otpada, aktivno uključio u proces kreiranja odredbi Zakona koji uređuju područje upravljanja otpadom

Od malih nogu o prednostima stakla

Iz prijateljstva prema staklu

Učenje može biti zabavno! U skladu s tom krilaticom Vetropack Straža se svojom kampanjom za recikliranje pod nazivom “Staklo, naš prijatelj” okreće najmlađoj publici.

Strojevi, uređaji, oprema

Vice Stanić: Dominacija digitalnog tiska pitanje je vremena

Fortuna Digital na tržištu reklamne industrije, digitalnog tiska velikih formata i ambalaže zauzima nezaobilazno mjesto. Svojim klijentima omogućuju da na jednom mjestu pronađu medije, strojeve, servisnu podršku i savjetovanje, kako bi i u ovim zahtjevnim vremenima zadržali i unaprijedili svoju tržišnu poziciju.

MGI JETvarnish 3D

JETvarnish 3D savršeno je rješenje za reljefno ili tradicionalno ravno UV parcijalno lakiranje za volumene u rasponu od jednog do više tisuća otisaka, omogućujući tiskarima istinske usluge s dodanom vrijednošću.

Flexo 160 Vision

Tisak bez stresa

Fleksotiskarski stroj za valoviti karton FLEXO 160 VISION cjenovno je pristupačan te spaja tehnologiju i fleksibilnost s ciljem udovoljavanja tržišnim zahtjevima za kvalitetom i daljnjim razvojem optimalne kvalitete tiska.

Hrvatska burza otpada

Slikovni rječnik

Pregled sajmova i izložbi