« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2013

Flexo 160 Vision

Tisak bez stresa

Fleksotiskarski stroj za valoviti karton FLEXO 160 VISION cjenovno je pristupačan te spaja tehnologiju i fleksibilnost s ciljem udovoljavanja tržišnim zahtjevima za kvalitetom i daljnjim razvojem optimalne kvalitete tiska.
Osnovne jedinice FLEXO 160 VISION tiskarskog stroja su ulagač, tiskovne jedinice, sustav za sušenje, sustav za nanošenje boje, izlagač i kontrolna jedinica.

Napredne karakteristike
Ulagač sa svojim ulagaćim stolom osigurava precizno ulaganje valovitog kartona različitih karakteristika.
Točan registar - kartonske ploče se transportiraju kroz stroj preko pogonskih valjaka i vakuuma. Vakuumski transport donosi niz prednosti:
• nema dodira s tiskovnom površinom
• visoka preciznost tiska
• brz prolaz kroz stroj
• lagano rukovanje zahvaljujući razmaku između tiskovnih jedinica.
Izmjena tiskovnih formi je jednostavna, a postavljanje je omogućeno putem sustava Centerline, kombinacijom Bobstova “Fix” sustava i “Matthews” brzog zaključavanja.
Čišćenje kartonskih ploča (opcija) obavlja se elektrostatskim uređajem s usisavanjem, kojim se uklanja prašina nakon ulaganja.
Sustav za nanošenje boje je jednostavan sustav s minimalnom količinom boje u protoku. Sastoji se od dva valjka, gumenog i aniloxa, s pokretnim reverzibilnim rakelom. Time se omogućava operateru da podesi količinu primjene boje ovisno o kvaliteti kartona (površine papira).
Brza izmjena anilox valjaka moguća je na svakoj jedinici. Pokretna kolica i uređaj za podizanje omogućuju izmjenu naloga za nekoliko minuta.
Izlagač s vakuumskim transportom izlaže otisnute ploče, bez dodira s tiskom sa zadnje tiskovne jedinice na štancu (in-line) ili na kup (off-line).
Kontrolna jedinica C.U.B.E. kontrolira sve funkcije stroja i omogućava precizno podešavanje tiskovnog registra. Brzina svake tiskovne jedinice može se zasebno indeksirati, prateći programirano zaustavljanje. Tom se mogućnošću nakon izmjene tiskovne forme ili pranja osigurava registar od prve ploče.

In-line i Off-line
Postavljen in-line s Bobst SPO 160 VISION štancom i razdvajačem prireza G Break, fleksotiskarski stroj FLEXO 160 VISION predstavlja cijelu proizvodnu liniju po prihvatljivoj cijeni. Jednostavno upravljanje strojem, SPO 160 VISION štancom i G Break razdvajačem prireza te njihove automatske funkcije omogućavaju operateru podešavanje i pokretanje cijele linije brzo i učinkovito, rezultirajući optimalnom kvalitetom proizvodnje od prve kartonske ploče.
Prema saznanjima Bobsta, preporučuje se da se fleksotiskarski strojevi s četiri i više tiskovnih jedinica postave u off-line izvedbi. Na taj način može se tiskati puno većom brzinom, što omogućava česte izmjene naloga i pripremu sljedećih.
S brzinom od 5500 a/h, gdje je na svakoj tiskovnoj jedinici neovisni pogon, postiže se kvalitetan tisak, brza izmjena radnih naloga, točan registar, smanjuju se otpad i reklamacije, a rad operatera je pri tome pojednostavljen i ugodan.

Priredio: Ivica Šebalj, Bobst Group Central Europe s.r.o.
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: