« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2013

MGI JETvarnish 3D

JETvarnish 3D savršeno je rješenje za reljefno ili tradicionalno ravno UV parcijalno lakiranje za volumene u rasponu od jednog do više tisuća otisaka, omogućujući tiskarima istinske usluge s dodanom vrijednošću.
Proizvođač strojeva za digitalno parcijalno UV lakiranje JetVarnish je francuska tvrtka MGI koja je već 30 godina jedan od lidera u proizvodnji opreme za digitalni tisak svjetske klase. Pružajući inovativnost, kvalitetu, fleksibilnost, lakoću rukovanja, zajedno s najnižim troškovima investicije/proizvodnje na tržištu, MGI se pozicionirao kao jedan od vodećih proizvođača u današnjoj stalnorastućoj zajednici digitalnog tiskarstva.
Nagrađivani JETvarnish 3D daje digitalnom UV lakiranju novu dimenziju, s povećanom produktivnošću za ravno parcijalno UV lakiranje i nevjerojatne 3D reljefne efekte.

Idealan za rad s ofsetnim i/ili digitalnim tiskom do formata 52x105 cm, JETvarnish 3D savršeno je rješenje za reljefno ili tradicionalno ravno UV parcijalno lakiranje za volumene u rasponu od jednog do više tisuća otisaka, omogućujući tiskarima istinske usluge s dodanom vrijednošću. Velika je pomoć u dobivanju novih klijenata i profitabilnih tržišta, te će vaši klijenti dobiti vizualno zapanjujuća djela koja im omogućuju razlikovanje od konkurencije zahvaljujući prilagodbama koje nisu dostupne u tradicionalnim i analognim metodama ravnog UV parcijalnog lakiranja.

Vrhunske performanse
Pionir i vodeći proizvođač strojeva za parcijalno UV lakiranje, MGI je prvi put predstavio JETvarnish na sajmu Drupa 2008, a može se pohvaliti najvećom bazom instaliranih strojeva te vrste u grafičkoj industriji. Kupci modela JETvarnish dolaze iz svih grafičkih sektora, kao što su ambalažne, ofsetne i digitalne tiskare, tvrtke za doradu, sitotiskari i izdavačke kuće . Najpopularniji poslovi uključuju ambalažu, naslovnice knjiga, brošure, posjetnice, pozivnice...
MGI JETvarnish 3D -
ključne prednosti
• značajno smanjenje proizvodnih troškova u usporedbi s ofsetnim ili sitotiskarskim metodama parcijalnog UV lakiranja
• nepotrebna izrada ploča ili sita, uredno i čisto radno okruženje, nepotrebno čišćenje i priprema između poslova
• prikladno za široki raspon premaznih papira i plastičnih podloga od 135 do 600 g/m2
• proizvodnja do 3 000 araka B2 na sat
• MGI-jev Eco-Concept: dizajniran ekološki prihvatljivo, smanjuje količine otpadnog materijala i ambalaže, bez ozona i otapala, koristi ekološki potrošni materijal.

Digitalni ink jet tiskarski stroj za parcijalno UV lakiranje MGI‑a JETvarnish 3D temeljen je na svjetskom komercijalnom uspjehu njegova prethodnika JETvarnish inkjet separate UV coatera, dajući tiskarskim profesionalcima višestruki skup digitalnih alata kako bi se povećala profitabilnost i razlikovanje od konkurencije, omogućujući u istom stroju tradicionalno parcijalno UV lakiranje i nove 3D reljefne efekte, a pred lansiranjem na tržište je i opcijska in-line jedinica kojom će se na istom stroju moći raditi i foliotisak korištenjem standardnih folija za tu tehniku. Ovaj digitalni tiskarski stroj omogućuje korištenje svih tih funkcija u varijabilnom formatu, tj. svaki sljedeći otisak može se po želji razlikovati od prethodnog bez izmjena tiskovne forme (klišeja, ploče ili sita).

Prvi put tako grafički profesionalci mogu svojim klijentima ponuditi probne UV otiske ili 3D efekte u roku nekoliko minuta, a ako su potrebne izmjene, to je moguće učiniti na licu mjesta klikom miša. MGI integrirani softverski paket uključuje SpotVarnish editor koji omogućuje operateru da uredi pripremu on–the–fly i eliminira gubljenje vremena vraćanjem posla u pripremu radi jednostavnih promjena. Kalkulator cijene posla je moćan alat kojim se može procijeniti potrošnja laka za svaki posao gotovo do “u mikrolitru”, što rezultira točnim procjenama troškova prije ispisa prvog arka.
Mogućnost parcijalnog lakiranja u tisku varijabilnih podataka (putem RIP-a) čini JETvarnish 3D savršenom dopunom za personalizirane marketinške kampanje, proizvodeći digitalne poslove koji omogućuju dodatni wow faktor. MGI dual ARC sustav kamera osigurava preciznu registraciju na tiskanim arcima do razine piksela.

Kako će se današnje naklade i dalje smanjivati, a digitalni tisak knjiga nastaviti rasti, JETvarnish 3D nudi mogućnost primjene parcijalnog UV lakiranja za sve projekte i sve proračune, do sada moguću samo za velike tiraže u ofsetu ili sitotisku. Klijenti dobivaju vizualno zapanjujuća djela kojima dižu svoj brend na novu razinu, u tiražama od jednog do više tisuća otisaka.
Koristeći i do 100 % varijabilne podatke, te omogućujući potpuno parcijalno UV lakiranje jedinstvenih grafika, tekstova, bar kodova i mnogih drugih opcija, nudi karakteristike koje ne posjeduje niti jedna druga metoda parcijalnog UV lakiranja.

JETvarnish 3D je dobio prestižnu nagradu tiskarske industrije u Americi, 2013 INTERTECH Technology, jer je prepoznat kao istinski inovativan proizvod od kojeg se očekuje unaprjeđenje performansi u industriji grafičkih komunikacija.

Priredio: Nikola Paulić, Grafik.net d.o.o., Zagreb
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: