« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2013

Od malih nogu o prednostima stakla

Iz prijateljstva prema staklu

Učenje može biti zabavno! U skladu s tom krilaticom Vetropack Straža se svojom kampanjom za recikliranje pod nazivom “Staklo, naš prijatelj” okreće najmlađoj publici.
Paleta aktivnosti Vetropack Straže tvornice stakla iz Huma na Sutli je široka: od uske suradnje sa školama, pozivanja na posjet Tvornici, interaktivne komunikacije putem web stranice o recikliranju stakla pa sve do organizacije raznih radionica.

Reciklirana priča

Sve je počelo stripom “Staklo, naš prijatelj”, koji je oduševio djecu i mlade. U njemu je priča ispričana njihovim jezikom: jednostavnim i zabavnim.
Ove godine Vetropack Straža otišla je korak naprijed. U suradnji s kazalištem Svarog prema spomenutom stripu režirana je kazališna predstava “Reciklirana priča”. Premijere u Humu na Sutli i Zagrebu postigle su golem uspjeh. Uživajući u predstavi, mladi su se gledatelji usput upoznali s prednostima stakla i recikliranja. Nedugo nakon toga predstava je Brodom knjižarom krenula na turneju Jadranom te posjetila mnoge obalne gradove i otoke. S obzirom na veliku gledanost i izvrsne reakcije publike, Vetropack Straža će s tim projektom nastaviti i idućeg ljeta.

Od jeseni ove godine sve škole i općine koje se još nisu uključile u projekt imat će mogućnost predbilježiti se za tu interaktivnu kazališnu predstavu.

Friends of Glass

Od ulaska Hrvatske u Europsku uniju, Vetropack Straža sudjeluje u europskom programu pod nazivom Friends of Glass i aktivna je na Facebooku. “Mi vjerujemo u staklo”, poručili su Nikola Drašković, lokalni komunikacijski menadžer projekta Friends of Glass, i Zvjezdana Korbar, odgovorna za komunikaciju Vetropack Straže. “Staklo je najbolja ambalaža za hranu i piće. Naš je cilj što većem broju ljudi u Hrvatskoj i susjednim zemljama prenijeti poruku o prednostima stakla i važnosti recikliranja”.

Izvor: Vetrotime
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: