Sonda osvojila WorldStar!

Jelena Šimunović i Sean Poropat iz agencije Sonda i Tom Schneider, predsjednik WPO-a na dodjeli nagrada CROPAK 2014



Ocjenjivanje nominacija iz cijeloga svijeta za WorldStar, nagradu za najbolju ambalažu na svjetskoj razini koju dodjeljuje Svjetska organizacija za ambalažu (WPO), održano je krajem studenog na Sri Lanki tijekom Godišnjeg sastanka Upravnog odbora WPO-a. Ocjenjivački sud birao je najbolje među 264 nominiranih iz 37 zemalja.

U kategoriji Pića nagrađen je i hrvatski dobitnik CROPAK-a, studio Sonda d.o.o. iz Vižinade, za bocu Piquentum Le brazda Vinskog podruma Buzet. Inovativna i originalna ambalaža prepoznata na CROPAK-u u kategoriji Grafički dizajn tako je dobila potvrdu i na svjetskoj razini.





"S obzirom da je za prijavu na WordStar potrebno biti dobitnik nagrade na nacionalnoj razini organiziranoj od strane lokalne članice Svjetske organizacije za ambalažu - WPO, u našem slučaju Instituta za ambalažu i tiskarstvo Tectus -IatT, nakon osvajanja nagrade CROPAK za grafički dizajn prijava na globalno natjecanje bila je logičan slijed. Uvijek nam je važno radove koje procijenimo kvalitetnima dati na daljnje propitivanje i dobiti mišljenje struke. Priznanja ili kritike koje dobijemo za nas predstavljaju važan proces učenja, motiviraju nas da pobliže shvatimo trendove komunikacije iz najrazličitijih perspektiva. Posebno nas vesele priznanja za proizvode poput ovog, lokalnog karaktera, jer iza njih stoje mali proizvođači, ali veliki ljudi čija nam životna filozofija dozvoljava da za njiih radimo upravo onakav dizajn u kakav vjerujemo: logičan, intuitivan i iskren", rekla nam je Jelena Šimunović, kreativna direktorica u agenciji Sonda iz Vižinade.

Stručni program u okviru kojega je održano ocjenjivanje uključivao je sastanke Radne grupe WPO-a, sastanak Upravnog odbora, međunarodni kongres "Ambalaža za oživljavanje globalne ekonomije", a sve u organizaciji Instituta za ambalažu Sri Lanke.
Kandidati za posebne kategorije – Nagrada Predsjednika, Nagrada za održivost i Nagrada za marketing, bit će javno objavljeni u siječnju 2015.
Svim dobitnicima nagrade će biti uručene na svečanosti tijekom sajma IPACK-IMA 2015, u Milanu, Italija (19. – 23. svibnja).

Datum objave: 4.12.2014., 8:22