WorldStar ponovno u rukama Studija Grozić


Svjetska organizacija za ambalažu (WPO) održala je u Beču, od 14. do 18. studenog, svoj drugi sastanak u 2016. godini. Domaćin je bio Austrijski Institut za istraživanje (OFI).
Tijekom pet dana, članovi WPO-a, iz ukupno 24 zemlje svijeta, uključujući i hrvatski Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus – IatT,  odradili su važne redovne aktivnosti – sastanke radnih grupa za edukciju, održivost i marketing, sjednicu Upravnog odbora te ocjenjivanje nominacija za nagradu za najbolju ambalažu na svijetu, WorldStar. Najbolja ambalažna rješenja ocjenjivala je i Drena Milijević, ravnateljica IatT-a, članica Međunarodnog ocjenjivačkog suda.

Na ovogodišnji WorldStar natječaj pristiglo je ukupno 291 nominacija iz 35 zemalja svijeta, koje su bile raspoređene u 10 kategorija. Među nominiranima bio je i ovogodišnji dobitnik CROPAK-a, Studio Grozić d.o.o. iz Samobora, koji je na natječaju sudjelovao s Novogodišnjim kalendarom – Fliper, a s kojim je na CROPAK-u 2016. pobijedio u kategoriji "Dizajn u cjelini".


Svi dobitnici WorldStara, njih ukupno 196, službenu obavijest o osvajanju nagrade dobili su početkom prosinca od strane Svjetske organizacije za ambalažu, a s ponosom možemo objaviti da je među dobitnicima i hrvatski predstavnik. Studiju Grozić ovim putem upućujemo iskrene čestitke! Svi pobjednici bit će predstavljani na svečanosti dodjele nagrada 4. svibnja 2017. u Düsseldorfu u sklopu sajma Interpack. 
„Ocjenjivali smo s punom odgovornošću da se nagrade i istaknu doista najbolja ambalažna rješenja na globalnoj razini. Posebno sam ponosna što je i naš predstavnik, dobitnik nacionalne nagrade CROPAK 2016., zasluženo našao mjesto među svjetskom elitom. Priliku izravne nominacije za ovu prestižnu nagradu imaju i svi budući dobitnici CROPAK-a i REGPAK-a te ih pozivam da se hrabro ogledaju na nacionalnoj, regionalnoj i globalnoj razini“, izjavila je Drena Milijević. (Ž. L.)

Datum objave: 16.12.2016., 15:03