Proglašen pobjednički rad SKR CROPAK 2013

Adi Franković, pobjednik 5. SKR CROPAK i mentor prof. Aljoša Brajdić


U tvornici stakla Vetropack Straža d.d. u Humu na Sutli jučer je proglašen pobjednički rad 5. jubilarne Studentske kreativne radionice CROPAK 2013., koju već pet godina uspješno organizira tvrtka Tectus d.o.o., Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus - IatT i časopis Ambalaža/REGprint iz Zagreba.

Vetropack Straža tvornica stakla d.d. u projekt Studentske kreativne radionice CROPAK 2013. uključila se kao prijatelj projekta te prezentacijom proizvodnih principa staklene ambalaže i upoznavanjem s njenim značajkama zaokružila edukacijski proces ovogodišnje Radionice.

Ovogodišnji kreativni zadatak bio je re/dizajn etikete i staklene boce linije proizvoda mineralne vode Vitinka, proizvođača Vitinka a.d., Kozluk, RS, Bosna i Hercegovina.

Kreativno rješenje Adija Frankovića s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, nastalo pod mentorstvom Aljoše Brajdića, proglašeno najboljim radom SKR CROPAK 2013 i tako postalo predloškom za izradu nove ambalaže linije proizvoda Vitinkine mineralne vode.
Uz nagradu CROPAK, Adi je dobio i posebno priznanje organizatora jer je na natječaj poslao čak četiri originalna i vrlo dorađena rješenja. Adijev pobjednički rad pogledajte ovdje.

Nagrađeni dizajn Adija Frankovića bit će promoviran i u sklopu ovogodišnjeg festivala ambalaže FEST.A CROPAK, koja će se održavati 13 i 14. lipnja u hotelu Kralj u Donjem Kraljevcu (kraj Čakovca), s glavnom temom „Na pragu EU: ambalaža, legislativa, održivost...“.

Nakon proglašenja najboljih i dodjele priznanja i nagrada studenti su, uz stručno vodstvo, obišli proizvodne pogone tvornice stakla Vetropack Straža d.d. Hum na Sutli te uživo vidjeli proces proizvodnje staklene ambalaže.

Pobjednički rad će se ogledati i na svjetskom natječaju WorldStar Student – International Packaging Design Student Competition, u organizaciji Svjetske organizacije za ambalažu – WPO, čiji je član hrvatski Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus – IatT, a na kojem su  dosadašnji pobjednici SKR CROPAK postigli zavidan uspjeh.



Datum objave: 14.5.2013., 10:19