Pobjednik SKR CROPAK 2013 dobitnik svjetskog priznanja

Student Adi Franković s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci osvojio je u okviru natječaja WorldStar Student 2013 vrijedno međunarodno priznanje Certificate of Recognition.

Adi je Certificate of Recognition osvojio za re/dizajn etikete i staklene boce linije proizvoda mineralne vode Vitinka, proizvođača Vitinka a.d., Kozluk, RS, Bosna i Hercegovina.

Kao pobjedničko rješenje Studentske kreativne radionice CROPAK 2013., rad je ravnopravno sudjelovao na natječaju WorldStar Student 2013, te u konkurenciji 161 pristiglog rješenja iz  18 zemalja svijeta osvojio to vrijedno priznanje. 
Ove je godine ocjenjivanje pristiglih studentskih radova održano u Barceloni, 7. studenog u sklopu redovnog godišnjeg sastanka članova Upravnog odbora WPO-a.
Adijevo pobjedničko rješenje nastalo je pod mentorstvom Aljoše Brajdića, docenta na Odsjeku za primijenjene umjetnosti Katedre za grafiku Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke.

WorldStar Student Awards međunarodno je natjecanje koje organizira Svjetska organizacija za ambalažu (WPO) za studente diljem svijeta s ciljem razvoja projekata na području dizajna ambalaže. S obzirom da je hrvatski Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus – IatT iz Zagreba član WPO-a, studenti - sudionici,tj. pobjednici SKR CROPAK, koju već pet godina uspješno organizira IatT,  stječu pravo izravnog sudjelovanja na tom, za studente, prestižnom natjecanju.

Ambalaža koja ulazi u konkurenciju za WorldStar Student Awards ocjenjuje se po sljedećim kriterijima:
    - inovativnost
    - estetska privlačnost
    - ekološka prihvatljivost
    - jednostavnost za proizvodnju
    - praktičnost
    - značaj na globalnoj razini.


Datum objave: 20.11.2013., 13:57