Otvorena izložba "Zašto je CROPAK dobar znak?"


Povodom desete obljetnice dodjele nagrade CROPAK za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu, u zagrebačkom trgovačkom centru Westgate Shopping City, u subotu 11. siječnja otvorena je retrospektivna izložba svih dosadašnjih dobitnika pod nazivom "Zašto je CROPAK dobar znak?".


Cilj izložbe je prikazati i promovirati kvalitetna ambalažna ostvarenja u interakciji s jednako tako kvalitetnim proizvodima te potrošačima dodatno približiti činjenicu zašto je CROPAK dobar znak.
U proteklih deset godina nagrada CROPAK postala je sinonim za pravu vrijednost i kvalitetu o čemu najbolje govori podatak od više od 1300 do sada nominiranih proizvoda i ukupno dodijeljenih 140 nagrada. "Posebno smo ponosni na 13 projekata gradova, županija i komunalnih poduzeća nagrađenih nagradom EKO CROPAK za opći doprinos zaštiti okoliša, koji su osmišljeni s ciljem osvješćivanja građana o važnosti adekvatnog postupanja s ambalažom kad ona postane otpad", ističe gospođa Drena Milijević, ravnateljica IatT-a i idejna začetnica cijelog projekta.



Izložba je postavljena u slikovnoj formi, dok je u formi uzorka izložena ambalaža nagrađena nagradom CROPAK GODINE, kao i dobitnici nagrade WorldStar. Naime, u proteklih deset godina, pet dobitnika CROPAK-a dobitnici su i prestižne nagrade za najbolje ambalažu na svijetu, WorldStar, koju dodjeljuje Svjetska organizacija za ambalažu – WPO. 

Izložbu su organizirali Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus – IatT, tvrtka Tectus d.o.o. i stručni časopis Ambalaža/REGprint. Partneri na projektu su: tvrtka Model Pakiranje d.d., Zagreb, renomirani proizvođač kartonske ambalaže i ambalaže od valovitog kartona te NS Plakat iz Srbije i Print Grupa d.d. iz Svete Nedelje, renomirane tvrtke u grafičkoj industriji.
Medijski partner je Prvi Radio iz Zagreba, s kojim će za vrijeme trajanja izložbe putem Facebooka biti organizirani edukativni kvizovi.

Izložba je otvorena do 31. siječnja 2014., stoga vas pozivamo da posjetite Westgate i pogledate koja su to najbolja ambalažna ostvarenja na domaćem tržištu u proteklih deset godina.
A tko su najbolji možete vidjeti i na Facebook stranici facebook.com/izlozbacropak

 

Datum objave: 20.1.2014., 0:42