U tijeku natječaj za najbolju ambalažu na svijetu WorldStar 2015

Svjetska organizacija za ambalažu (WPO) objavila je da su započele prijave za WorldStar 2015, nagradu za najbolju ambalažu na svijetu. Prijave traju do 10.  listopada 2014.

S obzirom da je riječ o nagradi za najbolju ambalažu na globalnoj razini, odluka o tome tko je najbolji donosi se na temelju konsenzusa ocjenjivačkog suda, a nagrađena ambalaža superiorna je u svojoj kategoriji, kako u izvedbi, tako i u inovativnosti u usporedbi s konkurencijom. Osim izvedbe i inovativnosti, ocjenjivački sud uzima u obzir i kriterije kao što su: zaštita i očuvanje sadržaja, jednostavnost rukovanja, punjenje, otvaranje i zatvaranje, adekvatnost informacija, prodajna privlačnost, grafički dizajn, kvaliteta i troškovi proizvodnje, prilagodbe lokalnim uvjetima itd.

Ove je godine, uz već uobičajene, uvedena i jedna nova kategorija, Produžena polica (Point of Sale) koja nagrađuje ambalažu izdvojenu u prodajnom prostoru, pri čemu su posebno naglašena obilježja brenda. Pobjednici WorldStara imaju mogućnost sudjelovati i u tri posebne kategorije - održivost, marketing i posebna nagrada Predsjednika.
Na natječaj WorldStar može se prijaviti ambalaža nagrađena na regionalnim ili nacionalnim natječajima tijekom 2013. i 2014. koje organiziraju članice WPO-a. Sukladno tome, i dobitnici ovogodišnjeg CROPAK-a i REGPAK-a imaju pravo nominirati se te odmjeriti snage s konkurentima na globalnoj razini.

Cijena nominacije je 650 eura za jedan proizvod/seriju, a za svaki sljedeću 500 eura. Ocjenjivanje će se održati u Šri Lanki, 17. studenog 2014., kada će biti održana i sjednica Upravnog odbora WPO-a. Svečanost dodjele nagrada WorldStar 2015 bit će svibnju iduće godine za vrijeme trajanja sajma Ipack-IMA u Milanu.
 
Datum objave: 24.7.2014., 12:52