Nova generacija ink jet pisača iz Screena


Tvrtka Screen započela je s prodajom nove generacije ink jet pisača za digitalni tisak koje odlikuje vrlo velika brzina ispisa, što ih čini pogodnim za tisak knjiga, promotivnih materijala i direktne pošte, stoji u priopćenju.

Osam godina od početka prodaje ink jet pisača iz serije Truepress Jet 520, Screen je prodao više od 700 tih pisača diljem svijeta, čime se taj stroj svrstava među najprodavanije u ovom segmentu. Sada na tržište dolazi nova generacija tog stroja - Truepress Jet 520HD sa značajno poboljšanom kvalitetom ispisa i proširenim opsegom vrsta materijala na koje je moguće ispisivati.
Truepress Jet 520HD ima rezoluciju od 2400 x 2400 dpi i brzinu ispisa od 50 m/min na papiru širine do 520 mm. Pri maksimalnoj brzini od 120m/min ispisuje u rezoluciji od 600 x 600 dpi. Kvaliteti ispisa dodatno doprinose i mogućnosti ink jet glava da pri toj brzini ispisuju s promjenjivom veličinom kapljica (variable dot size).

Još jedna ključna razlika u odnosu na prethodni model je upotreba novih tinti visoke gustoće koje su vrlo blizu standardu koji se koristi u ofsetnom tisku, a omogućava najvišu kvalitetu ispisa sa smanjenim troškovima zbog manje potrošnje tinte.
Većina ink jet pisača koji su danas na tržištu ispisuju iz role i ograničeni su na ispis na papir osnovne gramature od 60 do 170 g / m2. Truepress Jet 520HD može ispisivati na presvučeni i nepresvučeni papir gramature od 40 do 250 g, što znatno povećava raspon mogućeg materijala za tisak i pruža veću fleksibilnost, čime u proizvodnji, zbog svoje jednostavnosti, predstavlja alternativu srednjim i velikim ofsetnim pisačima.

Cilj razvoja nove generacije Truepress Jet 520HD bio je povećanje konkurentnosti ofsetnog tiska pomoću ink jet tehnologije. U Screenu ističu da Truepress Jet 520HD neće istisnuti vrlo uspješnu seriju pisača iz obitelji Truepress Jet 520, što znači da u prodaji i dalje ostaju modeli 520S, 520 EX Mono za crno-bijeli ispis i najbržeg modela 520ZZ koji može ispisivati pri brzini do 220 m /min.

Prva instalacija 520HD modela upravo je u tijeku u tvrtki Nic Oud u Nizozemskoj, a do kraja godine bit će instaliran i u tvrtki Baumer u Švicarskoj.

Datum objave: 6.11.2014., 10:54