Kvalitetan ispis 3D DLE tehnologijom


Proizvođač plastične ambalaže tvrtka Coveris Rigid, sa sjedištem u Americi, investirala je nedavno u tehnologiju direktnog laserskog graviranja. Investicija je, kako ističu u Coverisu, logičan nastavak kontinuiranog razvoja i unaprjeđenja kvalitete suhog ofsetnog tiska.

Blagi i glatki tonski prijelazi, sjene i sjaj, jasnoća detalja i dobra čitljivost ključne su prednosti tiska direktno laserski graviranih ploča.
Unaprijeđenom tehnologijom pripreme ploča Coveris je u mogućnosti ponuditi premium tisak dekoracija visoke rezolucije na plastičnoj ambalaži.
Hrvatska mliječna i mlijekarsla tvrtka Dukat d.d. jedna je od prvih koja je prihvatila tehnologiju direktnog laserskog graviranja, a među korisnicima ove tehnologije već su i velike svjetske tvrtke poput Valia i Danonea.

"Rezultati tiska tehnologijom 3D DLE puno su bolji. Detalji se mogu precizniji otisnuti, a cjelokupni dizajn proizvoda izgleda kvalitetnije u odnosu na one otisnute postojećim analognim i digitalnim tehnologijama", rekao je Zoltan Marosits, voditelj Odjela za istraživanje i razvoj u Coverisovu Centru za izvrsnost u Mađarskoj, koji ističe kako bi u skoroj budućnosti 3D DLE u potpunosti mogao zamijeniti analognu tehnologiju.
Kao rezultat svega navedenog, 3D DLE predstavlja alternativu termoskupljajućim folijama ili IML (in-mould labeling) tehnologiji tiska na ambalažu, koje se najčešće koriste za tisak dekoracija na premium proizvodima. Jedini nedostatak je ograničen prostor za tisak, dok termoskupljajuće folije i IML etikete mogu koristiti kompletnu površinu ambalaže za komuniciranje brenda.
"3D DLE tehnologija omogućuje nam da još uspješnije zadovoljimo rastuće potrebe klijenata za tiskom sve sofisticiranijih dekoracija“, ističe Helmut Ruland, direktor tehnologije i inovacija u tvrtki Coveris.
Datum objave: 21.8.2014., 9:13