Istragrafika: Rast izvoza i nove investicije

Unatoč teškim gospodarskim prilikama, ponajprije smanjenju industrijske proizvodnje i stagnaciji potražnje u industriji komercijalne kartonske ambalaže, Istragrafika i nadalje ostvaruje uspješne poslovne rezultate, te je u ovoj godini, u usporedbi s prošlom godinom, postigla rast izvoza više od 15 %, i to prije svega na tržištima Austrije, Srbije, Slovenije i Italije.
                                                 
Istragrafika, renomirani hrvatski proizvođač i izvoznik komercijalne kartonske ambalaže, koja posluje u sastavu Adris Grupe, i u ovoj godini nastavlja s novim ulaganjima u suvremenu tehniku i tehnologiju. U tijeku je zamjena dotrajalog uređaja za izradu i razvijanje tiskovnih ploča – Computer to Plate - vrijednog više od 1,5 milijuna kuna, koji ima dvostruko veću brzinu izrade te će, uz povećanje produktivnosti, povećati i konkurentnost ponude. Kao posebnu zanimljivost nove linije valja izdvojiti AccuBreill modul za inline aplikaciju pisma za slijepe i slabovidne osobe, što će Istragrafici zasigurno osigurati konkurentsku prednost, posebno među kupcima iz farmaceutske industrije.
Tvrtka je, osim sustava kvalitete ISO 9001 i sustava zaštite okoliša 14001, implementirala i HACCP kako bi se što više približili standardima kupaca iz farmaceutske i prehrambene industrije. Uz to, u proizvodnji se koriste specijalne bezmirisne boje posebno prilagođene za izradu i tisak ambalaže za prehrambenu industriju, čime se ističe kao jedna od rijetkih tvrtki u EU koja ima desetogodišnje iskustvo u navedenoj tehnologiji.
„U Istragrafici stalno razvijamo specijalizirane programe vodeći računa o kvaliteti proizvoda i s naglaskom na što osebujnijem dizajnu. S posebnom pozornošću naši dizajneri i konstruktori surađuju s kupcima s ciljem pretvaranja njihovih ideja u visokovrijedan i funkcionalan proizvod koji će dizajnom i korištenom tehnologijom u potpunosti zadovoljiti sve strože zahtjeve u proizvodnji ambalaže“, rekao je Enis Kancelir, direktor Istragrafike.(N.G.K.)

Datum objave: 13.6.2014., 13:17