Inovativna rješenja Sistradea obilaze svijet

Prva polovica godine bila je izuzetno aktivna za portugalsku tvrtku Sistrade Software Consulting, S.A., specijaliziranu za informacijske sustave za inžinjering i konzalting, koja je svoju ponudu prezentirala na brojnim međunarodnim stručnim skupovima i konferencijama.

U siječnju su, zajedno s partnerskom tvrtkom Falcon Industrial service GmbH, specijaliziranoj za sigurnosni tisak, sudjelovali na High Security Printing Asia 2015 (HSP) konferenciji održanoj na Filipinima. Zajednički su prezentirali mogućnosti Sistrade® MIS softvera namijenjenog upravo segmentu sigurnosnog tiska.
Rast tržišta sigurnosnog tiska doprinio je odluci o sudjelovanju Sistradea i na High Security Printing konferenciji održanoj u ožujku u Mađarskoj, na kojoj je također predstavljen Sistrade® MIS softver, čija su glavne karakteristike modularnost te efikasnost, kvaliteta i sigurnost cijelog poslovnog sustava. 
Tijekom travnja Sistrade je bio dijelom jednog od najvećih sajmova za grafičku i ambalažnu industriju za područje Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike, GULF PRINT & PACK 2015, održanom u Dubaiju. Na sajmu na kojem je izlagalo 1700 tvrtki i koji je posjetilo više od 10 tisuća ljudi, Sistrade je predstavio posljednju verziju Sistrade® MIS|ERP alata čije su najnovije karakteristike posebno prilagođene i dorađene za potrebe proizvodnje ambalaže i etiketa. 
Isti alat predstavljen je i na konferenciji ANFEC, održanoj na Ibizi, a na kojoj se svake godine predstavljaju najnovije strategije i rješenja vezana uz tisak etiketa. 
Drugu godinu zaredom Sistrade je sudjelovao na festivalu ambalaže FEST.A CROPAK, čiji je domaćin ove godine bio Zagreb, gdje je u sklopu teme o trendovima u proizvodnji suvremene i održive ambalaže, domaćim i regionalnim proizvođačima ambalaže i tiskarima također predstavio Sistrade® MIS|ERP alat koji je u potpunosti temeljen na webu putem clouda, a za korištenje je dovoljno imati pametni telefon ili tablet.
S obzirom da električna energija, voda i plin, sa stalnim porastom cijena i pitanjima povezanima s brigom i zaštitom okoliša postaju sve vrjedniji resursi, tvrtke su svjesne važnosti smanjenja potrošnje energije, no što mogu učiniti? Iz tog razloga Sistrade je početkom godine najavio da radi na razvoju novog alata za upravljanje energijom (Energy Management Tool) koji  omogućuje kontrolu potrošnje energije, kao i identificiranje troška koji uzrokuje potrošnja veća od očekivane, što omogućuje poduzimanje adekvatnih i prikladnih akcija.
Cilj svega je poboljšati energetsku učinkovitost, što zahtijeva visoku kontrolu, snimanje podataka na jednostavan i automatski način, a zatim analizu podataka i djelovanje u skladu s tim. Taj alat od velike je važnosti za tvrtke ukoliko žele dobiti certifikat ISO 50001 čiji je jedan od glavnih zahtjeva "integrirati gospodarenje energijom u svoje sveukupne napore za poboljšanje kvalitete i upravljanja okolišem".
Datum objave: 27.8.2015., 15:19