Studentska kreativna radionica CROPAK 2009

POKROVITELJI STUDENTSKE KREATIVNE RADIONICE CROPAK 2009


     
 

SPONZOR STUDENTSKE KREATIVNE RADIONICE CROPAK 2009IDEJNI ZAČETNIK, TVORAC KONCEPTA STUDENTSKE KREATIVNE RADIONICE

Drena Milijević, Tectus d.o.o., Zagreb


ZADATAK STUDENTSKE KREATIVNE RADIONICE CROPAK 2009

Redizajn ambalaže Kraševe robne marke VIC


AUTOR KREATIVNOG ZADATKA I SUPERVIZOR

Dean Vranić, Imago reklamna agencija d.o.o., Zagreb

 

STUDENTSKE KREATIVNA RADIONICA CROPAK 2009


PRVI SAT

Na prvom satu Kreativne radionice studentima je zadan kreativni zadatak s aspekta promišljanja grafičkog dizajna i redizajna ambalaže za Krašev proizvod VIC.

PRVA SELEKCIJA
Studenti su radove realizirali u sklopu svoje institucije uz vodstvo mentora te superviziju i  korisne sugestije autora zadatka. Radionica je trajala pet tjedana. Svaki mentor je odabrao najbolje radove iz svoje grupe (maksimalno 6), koji su nominirani u prvu selekciju. Tri institucije su nominirale po 6 radova, jedna 4 i jedna 3 odabrana rada, što je formiralo prvu selekciju od 25 predložaka za daljnje ocjenjivanje.

ŠEST NAJBOLJIH
Ocjenjivački sud, koji su činili svi mentori, autor kreativnog zadatka, vlasnik robne marke i organizator, tajnim glasovanjem, odabrao je šest najboljih radova iz prve selekcije, koji su ušli u najuži izbor za dobitnika nagrade CROPAK 2009 u kategoriji Studentski radovi. Radovi su izloženi i elektronskom glasovanju putem internetskih stranica Kraša te postavljanjem linkova s internetskih portala organizatora i obrazovnih institucija, sudionica Kreativne radionice. Više od 18 000 glasača tim su putem odabrali svoje favorite.

PREDLOŽAK
Najbolje ocijenjeni rad, odnosno dobitnik nagrade CROPAK 2009 u kategoriji Studentski radovi, predstavlja predložak za realizaciju redizajna ambalaže robne marke VIC.

NAGRAĐIVANJE
Nagrađivanje studenata, mentora i institucija te reguliranje autorskih prava u slučaju realizacije ambalaže definirano je Pravilnikom Kreativne radionice CROPAK 2009, s kojim su upoznati svi sudionici Radionice te svoju suglasnost potvrdili pisanim putem.