Zadnji poziv za prijavu radova na European Design Awards 2021


U tijeku je poziv za prijavu radova za Europske nagrade za dizajn (European Design Awards), godišnje nagrade koje se dodjeljuju dizajnerima iz Europe za izvrsna ostvarenja u području komunikacijskog dizajna.
Prestižne ED-Awards razlikuju se od sličnih dizajnerskih nagrada po tome što im žiri u pravilu ne čine profesionalni dizajneri, već kritičari i teoretičari dizajna, novinari te urednici dizajnerskih časopisa. Riječ je o inicijativi koja od 2007. godine okuplja dizajnerske časopise iz cijele Europe, uz pokroviteljstvo Međunarodnog vijeća za dizajn Ico-D. Poziv je otvoren još samo do petka, 26. veljače, a dodjela nagrada predviđena je u Valenciji u lipnju ove godine. Svi članovi HDD-a ostvaruju pravo na popust pri prijavi! Više u nastavku.

Standardni kriteriji ocjenjivanja su kvaliteta dizajna (uključujući način korištenja slika, tipografije itd.), kreativnost (originalnost i umjetnička kvaliteta) i relevantnost (za specifičnu svrhu za koju se dizajnira), pri čemu postoje i specifični kriteriji za dizajn web stranica i tipografskih pisama.

Rok za prijavu radova je petak, 26. veljače 2021.

Prijava
Datum objave: 24.2.2021., 7:43