U Hrvatskoj se tiska najveći katalog na svijetu!

Nakon tri godine realizacije, krenuo je tisak najvećeg kataloga na svijetu pod nazivom Neodoljiva Hrvatska. Katalog je originalni hrvatski proizvod, impozantnog formata 1,7 x 1,4 metra, težine oko 110 kg, ima 350 stranica, a za njegovu izradu bit će utrošeno 800 četvornih metara papira. Katalog je kandidiran i za Guinnessovu knjigu rekorda.

"Cilj nam je bio zasjati ne samo najvećim formatom, nego i najkvalitetnijim sadržajem. U njemu smo objedinili i predstavili sve vrednote naše Hrvatske, a činjenica da je na njemu radilo pedesetak stručnih suradnika čini ga značajnim i privlačnim projektom za promociju Hrvatske i hrvatskog turizma. Istodobno je zanimljiv i kao nevjerojatan tehnološki pothvat", kaže Sunčana Matić, autorica projekta.

Katalog će tiskati tvrtka FED, specijalizirana za tisak velikih formata, a u izradi kataloga koristit će se napredna digitalna tehnologija tiska. Za ovaj se pothvat, kažu u FED-u, mjesecima pripremaju, odrađene su i mnoge probe kako bi putem tiska najvećeg kataloga sveukupna hrvatska tiskarsko-izdavačka industrija pokazala kako je unatoč kriznim vremenima itekako tržišno konkurentna te u mogućnosti odraditi najzahtjevnije poslove i ideje.

Za kreativno rješenje omota kataloga zaslužan je tim mladih kreativaca iz agencije Sonda iz Vižinade, dok dizajn unutarnjih stranica kataloga potpisuje Alen Stojanac, mladi dizajner iz Zagreba.
Zahtjevan proces dorade, do sada neviđen na svijetu, u kojem će biti iskorišteno stotine kvadratnih metara papira, vode Nenad Glavaš i Predrag Vrzić iz tiskare Offset NP GTO.

Kako bi svi segmenti tiska zadovoljili najviše međunarodne standarde i uvjete za Guinnessovu knjigu rekorda, te kako bi ovim projektom Hrvatska ukazala na tehnološku konkurentnost, fazu tiska nadgleda renomirani stručnjak, dr. sc. Igor Majnarić s Katedre za tisak Grafičkog fakulteta u Zagrebu.
Svečana promocija cijelog projekta predviđena je za jesen.
Datum objave: 29.1.2014., 13:17