Prestižna međunarodna nagrada MGK Packu


Američki časopis Canmaker i ove je godine organizirao međunarodni natječaj za najbolju izvedbu limenke (Cans of the Year Award). Cilj natječaja je promicanje brojnih, gotovo revolucionarnih rješenja u industriji metalne ambalaže svake godine te nagrađivanje najboljih.

Ovogodišnji ponosni dobitnik te vrijedne međunarodne nagrade je i hrvatska tvrtka MGK Pack d.d. osvojivši nagradu u kategoriji "Ends, Caps & Closures" za seriju limenih poklopca na zavrtanje.
Poklopac je promjera 82 mm i debljine 0.150 mm. Debljina manja od one koju uobičajeno koriste proizvođači postignuta je zahvaljujući poboljšanoj strojnoj obradi, dok je smanjenje promjera poklopca doprinijelo još boljoj obradi materijala.

Velikim brojem kategorija obuhvaćene su sve vrste konzervi i poklopaca, a nagrada Can of the Year prepoznaje globalni doprinos tvrtki svih veličina metalnoj industriji i industriji limenki.
Dodjela nagrada ovogodišnjim dobitnicima bit će 16. i 17. listopada 2014. u Hong Kongu na svečanosti u sklopu godišnje konferencije proizvođača limenki (Canmaker Summit) koja okuplja pojedince i tvrtke aktivne u industriji metalne ambalaže. Izvrsna je to prilika za sve dobitnike da svoja ostvarenja pokažu cijelom svijetu, ali i saznaju aktualnosti, trendove i kretanja unutar struke. 
Datum objave: 20.5.2014., 13:26