Nagrada kartonskoj boci


Boca proizvedena od kartona osvojila je Njemačku nagradu za ambalažu (Deutscher Verpackungspreis) u kategoriji "Najbolja prodajna ambalaža: piće", koja je ove godine bila dodijeljena 50. put. Kartonska ambalaža dizajnirana je u obliku boce sa zatvaračem, istovremeno odlično štiti proizvod i prijateljska je okolišu. 

Ocjenjivački stručni sud je istaknuo prednost kartonske boce tzv. combidomea, zbog jednostavnog točenja i praktičnosti u usporedbi s drugim rješenjima za piće.

Posebna nagrada za combidome uručena je na svečanosti dodjele nagrada Axelu Meieru, predsjedniku marketinške grupe Europe North SIG Combibloca, i Olivieru Petergesu, inženjeru razvoja u toj tvrtki.
"Oduševljeni smo što je nakon osvojene nagrade za inovaciju u pićima, combidome dobio i Njemačku nagradu za ambalažu. To pokazuje da je naše inovativno rješenje nacionalni i međunarodni pobjednik koji ima ogroman potencijal da postane uspješan model proizvoda s osiguranim mjestom u sektoru pića. Jako smo ponosni zbog toga", prokomentirao je Peterges.

Posljednjih pedeset godina najbolja i najinovativnija rješenja u ambalažnoj industriji nagrađuju se Njemačkom nagradom za ambalažu, koju od 1996. godine dodjeljuje Deutsche Verpakungsinstitut (Njemački institut za ambalažu). U izbor za tu nagradu ulaze rješenja vezana uz nove materijale, dizajn, tehnologiju, načine primjene, strojeve, softvere ili marketinški uspjeh.
U ocjenjivanju pobjedničkog rješenja, naizgled malom, ali ključnom detalju pridaje se jednaka važnost kao i mogućnosti široke primjene na tržištu.
Datum objave: 1.10.2013., 13:45