Institut za ambalažu i tiskarstvoTectus-IatT, Zagreb, sudjelovao na međunarodnoj PACKTEC konferenciji u Tunisu


Dugogodišnja, aktivna suradnica IatT-a, naša poznata dizajnerica, Izvorka Jurić, bila je predstavnica hrvatskog Instituta na međunarodnoj PACKTEC konferenciji “Dani ambalaže 2019” u Tunisu. Održala je zapaženo predavanje o eco-dizajnu i održivoj ambalaži

Tehnički centar za ambalažu i tvrtka PACKTEC, pod pokroviteljstvom domaćeg Ministarstava industrije i malih i srednjih tvrtki, organizirali su, krajem studenog u Tunisu, “Dane ambalaže” 2019. pod temom “Inovacije ambalaže i kružna ekonomija: izazovi i perspektive”. Na konferenciji su govorili međunarodni stručnjaci iz područja razvoja ambalaže i ambalažnih materijala te su u okviru konferencije organizirani i uspješni b2b sastanci eksperata i tvrtki iz industrija ambalaže i tiska.

Naglasak je bio na cirkularnoj ekonomiji, razvoju novih tehnologija i ambalažnih materijala koji bi umanjili štetne utjecaje ove industrije na okoliš te o regulativama koje bi te promjene potaknule ili ubrzale.

U izlaganju pod nazivom “Od eko-dizajna do recikliranja; kako implementirati ekološki odgovoran pristup iz faze dizajna.“, Izvorka Jurić govorila je o implementiranju održivog dizajn kroz tri područja: strateški – u poslovnoj, razvojnoj ili proizvodnoj strategiji; u fazi dizajna proizvoda i ambalaže; i u brendiranju i komunikaciji proizvoda.

I ova je. međunarodna konferencija bila prilika za razmjenu iskustava i informacija te ponudila globalnu viziju trendova i novosti u vezi s ambalažom i raznovrsnim. ambalažnim materijalima sukladno regulatornim i okolišnim ograničenjima koja diktiraju različita tržišta.

Sudjelovali su stručnjaci multinacionalnih kompanija, među kojima su L’Oréal, Pierre Fabre, Group Poulina, Bobst Africa Middle East Group, Heidelberg i Ghoss International, 4MK, Casino Group te naš Institut za ambalažu i tiskarstva Tectus – IatT, aktivni član Svjetske organizacije za ambalažu (WPO) više od 10 godina.

Preuzmite prezentaciju











Datum objave: 17.1.2020., 19:53