Dizajnerski papiri PERGRAPHICA® iz Mondija


Renomirani svjetski proizvođač papira, austrijska tvrtka Mondi, nedavno je na tržište lansirala novi proizvod pod nazivom PERGRAPHICA®. Riječ je o novom portfelju visokokvalitetnih neobloženih finih papira za zahtjevne potrebe kreativnog i komercijalnog tiska.

Portfelj proizvoda PERGRAPHICA® pruža izvrsne mogućnosti ispisa na više različitih tekstura, nijansi i težina papira. Nazivaju ga i "papir za perfekcioniste" jer ispunjava najzahtjevnije uvjete za sofisticirane i elegantne tiskane dokumente. Dolazi u dvije teksture (gruba i fina), tri nijanse (izrazito bijela, klasična i prirodna) i šest težina papira između 90 i 300 g/m2.

U razvoju proizvoda PERGRAPHICA® kao naprednog dizajnerskog papira, Mondi je s ciljem ostvarenja optimalne reprodukcije boja surađivao s tvrtkom X-rite, vodećim proizvođačem sustava za upravljanje bojama, za razvoj specifičnih PERGRAPHICA® ICC profila i CxF datoteka. Novi portfelj već zadovoljava standard ispisa ISO 12647-2:2013M1 koji se tek treba uvesti.

Kao hibridni papir, PERGRAPHICA® dobro radi sa svim tehnologijama tiska. Pruža konzistentne, visokokvalitetne rezultate, bez obzira upotrebljava li se za ofsetni ili digitalni tisak, a dostupan je u standardnim formatima listova 64x90 cm SG/LG, 72x102 cm SG/LG i drugim formatima na zahtjev.

Proizvod PERGRAPHICA® dio je ekološkog asortimana Mondi Green Range, ima certifikat FSC® za odgovorno gospodarenje šumama, a nosi i europsku oznaku Ecolabel. Proizvodi se isključivo u pogonima certificiranima u skladu sa standardom ISO 14001.
U središnjoj i istočnoj Europi u prodaji je isključivo putem Mondijeva dugogodišnjeg distribucijskog partnera, tvrtke Europapier.
Datum objave: 8.12.2015., 15:06