Borite se protiv bacanja hrane s Oliom

Aplikaciju Olio razvijenu u Velikoj Britaniji osmislile su i lansirale dvije poduzetnice u želji za borbom protiv gorućeg problema današnjice.
Jedna od inovatorica je Tessa Cook, koja je bila zgrožena činjenicom da se unatoč gladi u svijetu trećina proizvedene hrane nađe na odlagalištima. Tijekom svog odrastanja na farmi u Yorkshireu shvatila je koliko je truda potrebno za prozvodnju hrane, a kasnije također postala svjesna činjenice da razgradnja hrane otpušta veliku količinu štetnog stakleničkog plina metana.

Zbog toga je udružila snage s poduzetnicom Saashom Celestial-One te su zajedno lansirale Olio u siječnju 2016. godine. Danas aplikacija broji oko 320 000 korisnika, uglavnom stanovnika Velike Britanije. Osim privatne razmjene, pokrenule su i suradnju s kafićima, restoranima i trgovačkim lancima kako bi što više smanjile štetu koju prouzrokuje bacanje hrane.

Ako ne znate kamo ćete s ostatkom ručka, viškom namirnica ili hranom kojoj istječe rok trajanja, umjesto u smeće, bacite ju u aplikaciju Olio, koja omogućuje dijeljenje hrane susjedima i prijateljima. Skinite aplikaciju na mobitel, stvorite račun, stavite fotografiju i kratak opis hrane te pričekajte da vam se netko javi.


Datum objave: 14.12.2017., 15:40