« Povratak na sadržaj Broj 2 | Godina 2015

Blaž Prebeg, prodajni menadžer, Linea - studio za dizajn i tisak, Ivanić Grad

Kvaliteta na prvom mjestu

S brendom D2GO Linea se počela širiti i u Sloveniju i Mađarsku, i ti su sustavi već prepoznati na tržištu. Svaki kupac koji naruči D2GO zna da će dobiti kvalitetni proizvod. Upravo to ih odvaja od konkurencije.
Pod brendom “Display to Go - D2GO” kriju se visoko inovativni sustavi za prezentacije, centro sustavi, sajamski sustavi za izradu štandova i izlagačkih prostora (šator pop up). Brend je to u vlasništvu tvrtke Linea iz Ivanić Grada. Taj danas vrlo poznati studio za dizajn i tisak započeo je kao obiteljski obrt utemeljen 1987. godine. Počeli su od fotografije i snimanja videofilmova i spotova..., da bi se kasnije posao proširio na grafičku pripremu i tisak koji obavljaju od 1994. godine. Počeli su sa sitotiskom, postupno uveli ofsetni i tampon tisak, te napokon digitalni tisak malih i velikih formata - upravo one inovacije u tisku koje su od njih potrošači zahtijevali.
“U Hrvatskoj puno radimo s krajnjim kupcima, print shopovima, a s tri veće tvrtke imamo i potpisane ugovore o prodaji naših proizvoda. Brend D2GO već je postao prepoznatljiv, a dolazimo i u prepoznatljivoj ambalaži - u plavim torbama. Svaki kupac koji naruči D2GO zna da će dobiti kvalitetan proizvod i mislim da smo se upravo time odvojili od konkurencije”, objašnjava Blaž Prebeg, prodajni menadžer. U Sloveniji se prodaju već jako dobro, upravo su krenuli osvajati Mađarsku.D2GO sustavi najviše se koriste u marketingu raznih industrija, može ih se vidjeti na sajmovima, ali i u sklopu prezentacija unutar trgovina ili A stalaka ispred trgovina. Široka im je primjena i u hotelijerstvu. “Trenutačno najviše radimo sustave za oglašavanje koje želimo podići na najvišu moguću razinu, što upravo i ostvarujemo u Hrvatskoj. Namjera nam je biti prvi u tom segmentu tržišta”, kaže Prebeg.
Linea zapošljava 30-ak djelatnika, a proizvodnja se odvija u pogonu od 1800 četvornih metara. Pri proizvodnji polažu puno pažnje zaštiti okoliša. “U ponudi imamo tisak na lateks pisaču, na solventnom pisaču, UV pisaču, upravljačku jedinicu Computer Numerical Control koja prima naredbe vektorskih datoteka kojima se određuje rad stroja... Imamo program za tisak na tekstilu, tisak znakovlja, horizontalnu i vertikalnu signalizaciju za ceste...”, pojašnjava Blaž Prebeg i dodaje: “Na tržištu smo prisutni već 25 godina i svake godine ulažemo u nove strojeve. Tisak na tekstil je sada zadnji trend, a mi ga radimo već dosta dugo. No problem je bio što smo donedavno imali vanjsku uslugu, a u jednom smo trenutku došli do točke da nam je to postalo neisplativo pa smo uložili u stroj za tisak na tekstilu. Godišnju količinu zastava koje smo dotad radili, obavili smo na novom stroju u svega tri mjeseca. Plan nam je proširiti program na tekstil za svakodnevnu upotrebu - od vrećica, brendiranih jastuka za stolce u kafićima, tekstila za uređenje interijera... Proširujemo i sam asortiman tekstila pa ćemo krenuti s uvozom konstrukcija koje se vrlo lako sastavljaju, a tekstil se na njih isto tako vrlo lako navlači”, ističe.
Linea u asortimanu ima i bogat izbor folija različitih namjena. Izuzetno je zanimljivo u praksi vidjeti na koji način folija prianja na kamen, tepih, podne obloge, žbuku, ciglu, automobile... Uvidom u mogućnosti Linee otvaraju se nove perspektive spoznaje što je sve ostavarivo pomoću tiska.
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: