« Povratak na sadržaj Broj 2 | Godina 2015

Uspješni sajamski nastupi

Canon oživio svijet tiska na sajmu FESPA 2015

Canon Europe u svibnju je na sajmu FESPA 2015 u Kölnu predstavio potpuno integriran portfelj proizvoda širokog formata namijenjenih grafičkoj industriji, pružajući na taj način svojim korisnicima priliku da povećaju rast poslovanja.
Tvrtka je kroz različite primjere, demonstracije uživo i detaljno vođene ture kroz primjene specifične za pojedine branše pokazala kako korisnici mogu dodati vrijednost, stvoriti nove izvore prihoda i otvoriti nova tržišta korištenjem najnovijih inovacija u tisku širokog formata.

Canonov nastup bio je osmišljen tako da posjetitelje provede kroz iskustveno putovanje koje istražuje kako tisak širokog formata pomiče granice kreativnosti kod dizajnera, ali i u tvrtkama koje pružaju usluge tiska. Canon je demonstrirao da tisak nije samo moćan medij za statične grafike, nego da može i dodati vrijednost digitalnim i online platformama i transformirati pružatelje usluga tiska u strateške komunikacijske part­nere.
Podijeljen u tri tematske zone za 2015., Canonov štand prikazao je mogućnosti tiska širokog formata i ispitao ključne trendove u područjima kao što su maloprodaja, ambalaža i promocija te dizajn do proizvodnje. Svaka zona jasno je demonstrirala kako širina i snaga Canonova portfelja širokog formata mogu pomoći korisnicima da postanu profitabilniji, bez obzira na to dolaze ili iz svijeta tiska, dizajna ili proizvodnje.

Tehnologije koje su bile demonstrirane na izložbenom prostoru uključuju:
  • Océ Arizona 480GT, višenamjenski UV plošni uređaj za tisak koji daje otisak blizak fotografskoj kvaliteti na čvrstim ili fleksibilnim medijima za tisak. Opremljen je s pet individualnih tintnih kanala i mogućnošću tiska dekorativnog uzorka ili bijelog sloja na različitim medijima. Među mogućim primjenama nalaze se maloprodaja, tisak postera (uključujući i one za osvijetljene oglase), ali i primjena u preciznim umjetnostima, uz posebne i industrijske primjene. Na sajmu FESPA se Arizona 480 GT koristila i za demonstraciju nove UV stvrdnjavajuće tinte oznake IJC257, namijenjene svim uređajima iz serija Océ Arizona 300, 400 i 600. Tu tintu karakterizira izvrsno prianjanje na velik broj čvrstih i fleksibilnih medija za tisak za unutarnju i vanjsku primjenu, izvrstan gamut boja i satensko-matirani izgled.
  • Océ Arizona 6170XTS, plošni uređaj za tisak velikih volumena sa sedam boja, namijenjen za tiskare koje izrađuju postere i materijale za izloge, a godišnje izrađuju više od 30 000 m² tiskanog materijala na čvrstim medijima. Utemeljen na nadmoćnoj kvaliteti tiska uređaja Arizona, taj je model fokusiran na pružanje visoke produktivnosti i optimiziran za efikasan i brz tisak na čvrstim medijima. Opremljen je posebno velikim vakuumskim stolom dimenzija 2,5 x 3,05 m koji omogućuje da su predmeti na koje se tiska i mediji za tisak nepomični tijekom ispisivanja te nudi brzinu tiska do 155 m2 po satu. Brzina u produkcijskom načinu tiska iznosi 100 m2 po satu, što uređaj Océ Arizona 6170 XTS čini savršenim za obradu poslova velikog volumena na čvrstim medijima.
  • Océ ColorWave 900, 42-inčni uređaj za tisak koji koristi beskonačnu traku te nudi brzine tiska do 1000 m2 po satu i nenadmašan produkcijski potencijal od otprilike 430 otisaka formata A0 po satu. Savršen za velik broj primjena u grafici, uključujući maloprodajne postere, materijale za izložbe i sajmove, materijale za podove i maloprodajni namještaj, ali i tehničke crteže i karte.
  • Océ ColorWave 700, predstavljen u veljači 2015., na sajmu FESPA 2015 doživio je svoju europsku premijeru. Taj model pruža izvrsnu fleksibilnost pomoću najnovije inačice tehnologije Océ CrystalPoint te nudi tisak na premazane, nepremazane i posebne medije i podržava medije debljine do 0,8 mm, što ga čini prikladnim za jedinstveno širok spektar unutrašnjih i kratkotrajnih vanjskih primjena, uključujući postere, platna, tapete i transparente.
  • Canon imagePROGRAF iPF9400, koji uključuje Canonov pigmentni tintni sustav s 12 boja LUCIA EX i nudi najbolje rezultate u tisku fotografija, preciznim umjetnostima i produkcijskom tisku osjetljivom na boju.
Pored produkcijske tehnologije, digitalnih stolova za rezanje i cjelokupne ponude Canonovih medija za ispis, posjetitelji su imali priliku upoznati se s Canonovim rješenjima za radne procese koji omogućuju tvrtkama da posao obavljaju efikasno i produktivno i iskoriste opremu na najbolji mogući način.

Posjetitelji su također imali priliku vidjeti različite primjene uživo u svakoj od tri teme, kao i pregledati ažuriranu knjigu “Look Book” za uređaje Arizona koja istražuje širinu primjena koje omogućuje njihova tehnologija. Prvi je put bila dostupna i nova knjiga “Look Book” koja se bavi područjima primjene uređaja Océ ColorWave.

Mathew Faulkner, europski voditelj marketinga za tisak širokog formata u tvrtki Canon Europe, je o značaju Canonovog nastupa na sajmu FESPA izjavio: “FESPA 2015 savršeno je mjesto na kojemu možete ispričati zajedničku priču o tome što je moguće s pravilno postavljenim produkcijskim procesom. Stoga istražujemo niz vertikalnih procesa i uživo vodimo posjetitelje kroz svakodnevne scenarije koji pokazuju kako se Canonov tisak širokog formata koristi u kontekstu uspješnog poslovanja, inspirirajući na taj način tvrtke koje se bave tiskom, ali i krajnje korisnike i kupce tiska”.

“Ova branša neprekidno se razvija i moramo pomoći pružateljima usluga tiska da ostanu uvijek korak ispred – bilo tako da ponudimo širi raspon primjena tiska ili da pomognemo njihovim kupcima da uvide kako tisak širokog formata može podržati druge komunikacijske platforme, primjerice one online i digitalne. Bez obzira na to iz kojeg segmenta posjetitelj dolazi, Canonov štand imao je što pokazati. Uvijek se veselimo prilici da razgovaramo o novim izazovima i uzbudljivim prilikama s kojima su naši posjetitelji suočeni.

Canon Europe je na sajmu FESPA ove godine prikazao i produkcijski tintni pisač za fotografije DreamLabo 5000. Predstavnici tvrtke Canon Europe demonstrirali su i uslugu za tisak fotoknjiga profesionalne kvalitete hdbook™ koju pogoni Canon, kao i razgovarali s posjetiteljima o najnovijim trendovima i razvoju rastućeg tržišta fotoknjiga.


     
 

Canon demonstrirao svoj profesionalni portfelj na sajmu Intergafika 2015 u Zagrebu
 

Canon je ove godine na sajmu Intergrafika 2015 koji se tijekom svibnja održao u Zagrebu predstavio inovativna rješenja iz područja profesionalnog tiska te posjetiteljima ponudio svoj uvid u trenutno stanje na tržištu. Vodeći svjetski dobavljač slikovnih rješenja je na tom sajmu predstavio i svoju uslugu Professional Print Services koja kupcima nudi potpunu podršku.
Rob Koenen, područni voditelj prodaje za rješenja za profesionalni tisak u tvrtki Canon CEE, govorio je o jedinstvenim načinima na kojima Canon surađuje s korisnicima kako bi im pomogao ostvariti njihove poslovne ciljeve. Posjetitelji sajma imali su priliku na štandu vidjeti uređaje imagePRESS C600i, Arizona 460 GT, imagePROGRAF iPF6450 i Plotwave 360.
 
     

Izvor:  Canon Croatia d.o.o.
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: